Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg tudod, hogy nemrégiben zajlott le az európai League Championship Series (LCS) 2018-as tavaszi idényének döntője, melyet ezúttal Dánia fővárosában, Koppenhágában rendeztek meg. A mérkőzést a közönség kedvenc Fnatic csapata nyerte, ellenfele pedig nem volt más, mint a G2 Esports, amely évek óta dominált az európai régióban. De nem idén, ugyanis 3-0-ás vereséget szenvedtek! Mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak nézőként, hanem a sajtó sorai közül vendégként, a kulisszák mögött lehettünk részesei egy ilyen nagyszabású rendezvénynek!

Az eseményt abban a két éve átadott Royal Arena-ban szervezték meg, amiben a Metallica és nem régiben Kendric Lamar is teltház előtt koncertezett megközelítőleg 16.000 ember előtt. Habár a rendezvény ezt a létszámot nem érte el, az így is többezres közönség kirobbanó hangulatot teremtett. Ez a szervezőcsapatnak és főként a játékosoknak volt köszönhető akik három nagyszerű mérkőzéssel ajándékozták meg az odalátogatókat.

Az először 2013-ban megrendezett LCS történetében a dán játékosok igen nagy szerepet töltenek be hiszen nemcsak saját kontinensükön, hanem a versenysorozat észak-amerikai területén is dominálnak. Mondanunk sem kell, hogy a két 5 fős csapatból 3 játékos is saját közönsége előtt mutathatta meg tudását.

A csapatok nemcsak a trófeáért játszottak, hanem fontos bajnoki pontokért is, amelyeknek majd a  későbbiekben lesz fontos szerepük, az évente megrendezett világbajnokságon, valamint minden régió, tavaszi szezonjának első helyezettje megmérkőzik a MSI (Mid Season Invitational) versenyen is, amit idén Párizsban szerveznek meg. Nagy valószínűséggel oda is kilátogatunk majd.

Amint azt megígértük, személyes tapasztalatainkat is megosztjuk veletek. A mérkőzést követő díjátadó után egy sajtótájékoztató keretein belül beszélgethettünk a Fnatic játékosaival. Az egész csapat nyugodt és vidám hangulattal töltötte meg a termet annak ellenére, hogy fárasztó napon voltak túl. A hivatalos interjúk és képek elkészítése után, sikerült elcsípnünk egy beszélgetésre Joey „YoungBuck” Steltenpool-t, a bajnokcsapat menedzserét. Ha régóta követed a League of Legends eSport-ot akkor tudod, hogy egykor játékosként is részese volt mindennek. Habár a mérkőzésnek és a sajtótájékoztatónak is vége volt már, látszott rajta, hogy még sok teendője van, ezért nem is tartottuk fel. Viszont jobban megismerhettük őt édesanyján keresztül, aki szemmel láthatóan, nagyon büszke volt fia és csapata aznap esti sikerére. Amíg a játékosok a rajongókkal készítettek közös fotókat, volt lehetőségünk vele beszélgetni. Szinte kérni sem kellett, hogy meséljen YoungBuck karrierjének a kezdetéről. Megtudtuk róla, hogy a videojátékokon kívül az MMA, másnéven kevert harcművészetért is rajongott, de miután beválogatták az első profi eSport csapatába tudta, hogy ezzel szeretne foglalkozni. A mai napig arra törekszik, hogy amibe belekezd, azt végig is csinálja.

A G2 Esports játékosaival sajnos nem volt időnk találkozni, de szerencsére akadt más valaki helyettük: Carlos „Ocelote” Rodríguez Santiago, a csapat tulajdonosa. Annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek, nagyon is nyugodtnak tűnt. Őt pedig arról kérdeztük, hogy mi kell egy játékosnak ahhoz, hogy egy ilyen fontos mérkőzés elvesztése után fejben összeszedett tudjon maradni. Ocelote visszavonult profi játékosként azt válaszolta: „Először is nem tartanának ott ahol, ha nem tudnák feldolgozni a vereséget. Másodszor pedig nem szabad a múltban ragadni, hanem a következő versenysorozatra kell koncentrálni.”

Cikkünk végén pedig megpróbáljuk szavakba önteni, hogy milyen érzés a játékosokkal – Jesiz-zel, Wickd-del és a tavaszi idény harmadik helyezett csapatával, a Splyce-szal, valamint Amazing-gel és Sjokz-szal –  együtt bulizni az afterparty keretein belül. A közös koccintás és a főszervezők megismerése után, már csak a szórakozás maradt. Felejthetetlen élmény volt az egész nap. Külön köszönjük a Riot Games-nek és PR Nordic-nak a kivételes lehetőséget. 

Ha mindez hihetetlen lenne számotokra, keressetek fel minket Facebook oldalunkon, ott mindent megtaláltok (live bejelentkezések, videók, képek): https://www.facebook.com/Time2Ace/

Még bőven lenne mesélnivalónk, de egyelőre legyen elég ennyi. Ezúton szeretném megköszönni nektek az egész Time2Ace csapat nevében azt az időt, amit ennek a cikknek az elolvasására szántatok. Ha érdekesnek találtátok a sztorinkat vagy szeretnétek többet megtudni rólunk és versenysorozatunkról, akkor kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on, valamint weboldalunkról is hasznos információkat tudtok szerezni: https://time2ace.hu/