2018-ban végre elérkezett az ideje annak, hogy hazánk is egy komoly esport eseménynek adjon otthont. A V4 országainak legjobb LoL, CS:GO, Fifa és Clash Royale játékosai a nagyközönség előtt mutathatták meg mire képesek egy világszínvonalú versenyen.Nagy volt az izgalom a V4 Future Sports Festivalt megelőző napokban, kíváncsian vártuk ugyanis, hogy mit sikerül kihozni az egészből. Volt aki csak egy profi versenyt akart látni tökéletesen megszervezve, mások viszont a körítést várták igazán. Szerencsénkre egyikre sem lehetett panasz, szinte minden tökéletesen működött, és felülmúlt minden előzetes várakozást.


A rendezvény helyszínéül szolgáló Syma három részre volt bontva, ezek közül a legnagyobb teret természetesen az esport versenyeknek biztosították. A nagyteremben felváltva zajlottak a CS:GO és LoL versenyek, a szüneteket pedig igyekeztek valamiféle műsorral kitölteni. Akit ez nem érdekelt, vagy úgy egyáltalán nem izgatta a rendezvénynek ezen része, fogta magát és meglátogatta különböző standokkal telepakolt részt. Na de térjünk vissza egy kicsit a főattrakcióra, hiszen erről szólt igazán ez a három nap. A versenyzők véleményét ugyan nem hallhattuk, de a nézők mindenféleképpen elégedettek lehettek a látottakkal. Világszínvonalú mérkőzéseknek lehettünk ugyanis szemtanúi, nemcsak a részvevők, hanem az őket körülvevő technika miatt is. A nagyobb mérközéseken pedig már a hangulat is remek volt, igazi szurkolásban vehettek részt a nézők. Nem volt más a helyzet a másik, kisebb teremben sem, ahol a Fifa mérkőzéseket bonyolították le. Külön pluszt adott az egésznek, hogy több magyar résztvevőnek is szoríthattunk, így az ő mérközéseiken parázsló hangulat uralkodott. Egyébként innen került ki a V4 Future Sports Festival egyetlen magyar győztese, Gabinho, akinek gratulálunk az elért sikerhez!

Az igazi szórakozást azonban mégis a gamer és egyéb standokkal telepakolt csarnok nyújtotta. Kipróbálhattunk pár közeljövőben megjelenő játékot, szimulátorokban tesztelhettük autóversenyzői képességeinket, bemutattak nekünk néhány igen ígéretes Startup projektet és még sok más szórakozási lehetőség is várt minket. A szervezők természetesen igyekeztek minden korosztálynak kedveskedni valamivel, így a csarnokban lévő színpadon folyamatosan jelen volt egy előadó, aki szórakoztatta a fiatalabbakat, az idősebbek pedig a retro sarokban találkozhattak ismét gyerekkoruk legkedvesebb videojátékaival. Itt is beleütközhettünk pár kisebb versenybe, ahol kihívásra vágyó látogatók is megmutathatták, hogy mit tudnak az adott játékban. A legjobbak pedig tárgynyereményekkel is gazdagodhattak, úgyhogy mindenki találhatott számára megfelelő szórakozási lehetőséget.


Örömmel mondhatjuk ezek után, hogy a V4 Future Sports Festival remekül teljesített. Sikerült egy világszínvonalú esport eseményt létrehozni, de emellett egyéb szórakozási lehetőségeket is nyújtottak. Mindez szinte teljesen elég volt ahhoz, hogy az ember három napon keresztül jól érezze magát. Ezek után pedig csak remélni tudjuk, hogy ezzel valamennyire sikerül felhívni a figyelmet és kis hazánkban végre elkezdenek komolyan foglalkozni az esporttal.