MENTOROK

 

MURZSA NORBERT

Esportmenedzserként dolgozik több éve itthon és külföldön, jelenleg Subicz ’bluerzor’ Dániel menedzsere, illetve időnként elemző kommentátorként is fel tűnik az Esport1 csatornáján. Korábban a Southeast Europe Championship analystja, illetve egykori Team Horizon Reapers és Nice Gaming menedzser volt.

PETE “PENGE” BENCE

Penge jungler pozíciót töltött be mindkét Magyar Elit Bajnokság szezonban.
a Wonder Stag e-Sports színeiben, 2x is választották széria legjobb játékosának.
Ezen kívül jungler és lövész pozíciót is betöltött a Nice Gamingnél, akikkel a kijutottak a Délkelet-Európai Bajnokságra, továbbá megnyerték a Samsung League of Legends Roadshow győri állomását, előtte pedig a 2017-es Mondoconon állhattak fel a dobogóra.

 

 

Vendégeink segítségével lehetőséget biztosítottunk arra, hogy az érdeklődők játékon belül, illetve azon kívül is fejlődhessenek. Penge és Norbi tanácsokkal és tippekkel látta el az arra igényt tartókat, valamint útmutatást adtak, hogy merre és hogyan érdemes fejlődni egyénileg és csapatban egyaránt. Ezen kívül pedig szívesen beszéltek eddigi esporttal kapcsolatos tapasztalataikról.

Interjú a Dead and Soulless csapatával, a mentoringról – 2017. 11. 25.

 

Az országban egyedülállónak számító mentorprogramunk jóvoltából az eseményen résztvevő versenyzők játékát két, a magyar League of Legends közösségben elismert személy követhette figyelemmel. Mindennek célja, hogy az arra igényt tartó játékosoknak és csapatoknak segítséget tudjunk nyújtani a fejlődésben, és a versenyzés élménye mellett egyéb tapasztalatokban is részesítsük őket. Murzsa Norbert és Pete „Penge” Bence közreműködésével mindez nagyszerűen működött, ugyanis nagy lelkesedéssel vetették magukat bele a programba.

Természetesen nem minden csapat vette igénybe mentoraink szolgáltatásait, azonban akik mégis megtették ezt, mind pozitív véleményeket alkottak az egész kezdeményezésről. Az egyik ilyen csapattal volt szerencsénk váltani pár szót, akik örömmel számoltak be újonnan szerzett tapasztalataikról.

A Dead and Soulles tagjai alig pár hete játszanak együtt, ezért úgy érezték, hogy csapatként és egyénileg is hova fejlődniük. Első lejátszott mérkőzésük után kaptak is az alkalmon, és váltottak pár szót a két mentorral, akik rengeteg jó tanáccsal látták el őket.

„Elég hasznosnak bizonyult a beszélgetés, már csak azért is, mert megismertük az általunk alkalmazott taktika előnyeit és hátrányait.”

A mentorok egyébként nem csak az adott mérkőzések kielemzésében nyújtottak segítséget, hanem olyan tanácsokkal is ellátták versenyzőket, amelyekkel hosszú távon megkönnyíthetik a játékosok fejlődését.

„Úgy érezzük, hogyha a kapott útmutatásokat betartjuk, és eszerint folytatjuk a gyakorlást, akkor csapat és egyéni szinten is rengeteget fejlődhetünk.”

A Dead and Soulles tagjai egyébként úgy gondolják, hogy a régebb óta együtt játszó csapatokat sokkal komolyabb tanácsokkal is el tudják látni, hiszen őket inkább egyéni tippekkel segítették.

„Újnak számító csapat lévén hátrányból indultunk ilyen szempontból, hiszen míg mások csapat szinten tudtak tanácsokat kérni, mi inkább személyi tanácsokat kaptunk a játékunkkal kapcsolatban. Persze ez elősegíti azt, hogy sok gyakorlással elérjünk mi is egy jobb szintet, és ez által a későbbiekben jobb eredményeket tudjuk elérni.”

Úgy tűnik tehát, hogy a program hosszú távon is kifizetődő lehet az arra igényt tartóknak, ugyanis Murzsa Norbi és Penge tanácsai mind elősegíthetik a játékosok fejlődését, és ezáltal kedvet kaphatnak ahhoz, hogy máskor is ellátogassanak hasonló rendezvényekre. Külön imponáló volt egyébként a versenyzőknek, hogy mindkét mentor szívesen segített a csapatoknak.

„Remek érzés volt látni, hogy a mentorok lelkesen csinálták ezt az egészet. Nyitottak voltak mindenre, érezni lehetett azt, hogy szívesen foglalkoznak velünk.”

A mentorok is hasonló módon vélekedtek az kezdeményezésről. Élvezték a feladatot, hiszen látták, hogy a hozzájuk forduló csapatok komolyan vették őket. Mindketten támogatják a kezdeményezést, így nagy eséllyel láthatjuk őket más általunk rendezett LoL versenyeken is. Ezzel igyekszünk a hozzánk ellátogató játékosokat támogatni, és szeretnénk bíztatni a Dead and Soulleshez hasonló újonnan alakult csapatokat is arra, hogy bátran látogassanak el hasonló eseményekre.